Sastojci:

  • 5 Burger peciva iz kiselog tijesta
  • 500 g domaće govedine (odrezak od buta)
  • Sana Szechuan mix, mješavina za odrezak
  • 1 mrkva
  • 50 g Creme fraiche
  • 1 jaje
  • Sol
  • 3 krumpira
  • 1 zelena salata
  • 1 rajčica
  • 1 krastavac
  • 50 g svježeg sira
  • vlasac
  • 1 luk
  • 5 kriški Edamera
  • 100 g Guacamole

Priprema:

Goveđi but samljeti zajedno s mrkvom, soli i Szechuan mixom. Začiniti sa jajem i Creme Fraiche, dobro promiješati i porcionirati u veličini burger peciva. Krumpir oprati i oguliti, te narezati na prutiće. Vakumirati i na 80°C kuhati 45 minuta. Pripremiti i narezati zelenu salatu, rajčicu, luk i krastavac. Svježi sir lagano začiniti sa vlascem i soli, Edamer narezati na ploške i sve staviti sa strane. Krumpir izvaditi iz vode te ga ispeći zajedno sa maslacem i začinskim biljem. Pripremljene goveđe burgere peći u ulju te pred sam kraj na njih dodati ploške Edamera. Burger servirati sa ostalim ranije pripremljenim dodacima uz pečene krumpiriće i Guacamole.

Recept by: Matthias Kirchler, chef