Sastojci:
- 5 Burger peciva iz kiselog tijesta
- 500 g domaće govedine (odrezak od buta)
- Sana Szechuan mix, mješavina za odrezak
- 1 mrkva
- 50 g Creme fraiche
- 1 jaje
- Sol
- 3 krumpira
- 1 zelena salata
- 1 rajčica
- 1 krastavac
- 50 g svježeg sira
- vlasac
- 1 luk
- 5 kriški Edamera
- 100 g Guacamole
Priprema:
Goveđi but samljeti zajedno s mrkvom, soli i Szechuan mixom. Začiniti sa jajem i Creme Fraiche, dobro promiješati i porcionirati u veličini burger peciva. Krumpir oprati i oguliti, te narezati na prutiće. Vakumirati i na 80°C kuhati 45 minuta. Pripremiti i narezati zelenu salatu, rajčicu, luk i krastavac. Svježi sir lagano začiniti sa vlascem i soli, Edamer narezati na ploške i sve staviti sa strane. Krumpir izvaditi iz vode te ga ispeći zajedno sa maslacem i začinskim biljem. Pripremljene goveđe burgere peći u ulju te pred sam kraj na njih dodati ploške Edamera. Burger servirati sa ostalim ranije pripremljenim dodacima uz pečene krumpiriće i Guacamole.
Recept by: Matthias Kirchler, chef