Biskvit:
4 bjelanjka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
1 žlica gustina
3 žlice kakao praha
100 ml ulja
100 ml jogurta
6 g praška za pecivo
Žele od višnje:
450 g odmrznutih višanja
200 ml soka od višanja + 25 ml za natopiti biskvit
50 ml višnjevca
30 g gustina
80 g šećera
Krema od kestena:
250 g Sana Kesten pire 100%
125 g mascarponea
100 g šećera u prahu
200 ml zaslađenog vrhnja za šlag
I još…
Čokolada u prahu za posipanje
Postupak:
Biskvit:
Umutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg. Prosijte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao prah. U snijeg rukom umiješajte jogurt, ulje i prosijane sastojke.
Smjesu stavite u lim za pečenje dimenzije 30 x 20 cm podmazan maslacem i posut oštrim brašnom te pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 15 minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.
Izvadite iz pećnice pa biskvit izbodite čačkalicom te ga prelijte s 25 ml soka od višanja (navedeno u sastojcima za žele).
Žele od višnje:
Zakuhajte sok od višanja (ako ne dobijete 200 ml tekućine od odmrzavanja, dodajte vode), višnjevac, šećer i gustin. Kada zakuha, miješajte dok se smjesa ne zgusne kao puding. Maknite s vatre, dodajte višnje i promiješajte.
Smjesu izlijte na biskvit i pustite da se ohladi.
Krema od kestena:
Pjenasto izmiksajte šlag. Zatim umutite mascarpone sa šećerom u prahu i dodajte kesten pire te sve zajedno umutite u ujednačenu smjesu. Na najmanjoj brzini miksera miksajte šlag i smjesu s kestenom pa gotovu kremu premažite preko želea od višanja.
Ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.
Ujutro kolač pospite čokoladom u prahu, ili kakaom, a po želji ga možete preliti i ganacheom od čokolade.
Dobar tek!
Recept by: @okruglica79