Biskvit:

4 bjelanjka

4 žlice šećera

4 žlice oštrog brašna

1 žlica gustina

3 žlice kakao praha

100 ml ulja

100 ml jogurta

6 g praška za pecivo

Žele od višnje:

450 g odmrznutih višanja

200 ml soka od višanja + 25 ml za natopiti biskvit

50 ml višnjevca

30 g gustina

80 g šećera

Krema od kestena:

250 g Sana Kesten pire 100%

125 g mascarponea

100 g šećera u prahu

200 ml zaslađenog vrhnja za šlag

I još…

Čokolada u prahu za posipanje

Postupak:

Biskvit:

Umutite bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg. Prosijte brašno, prašak za pecivo, gustin i kakao prah. U snijeg rukom umiješajte jogurt, ulje i prosijane sastojke.

Smjesu stavite u lim za pečenje dimenzije 30 x 20 cm podmazan maslacem i posut oštrim brašnom te pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 15 minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.

Izvadite iz pećnice pa biskvit izbodite čačkalicom te ga prelijte s 25 ml soka od višanja (navedeno u sastojcima za žele).

Žele od višnje:

Zakuhajte sok od višanja (ako ne dobijete 200 ml tekućine od odmrzavanja, dodajte vode), višnjevac, šećer i gustin. Kada zakuha, miješajte dok se smjesa ne zgusne kao puding. Maknite s vatre, dodajte višnje i promiješajte.

Smjesu izlijte na biskvit i pustite da se ohladi.

Krema od kestena:

Pjenasto izmiksajte šlag. Zatim umutite mascarpone sa šećerom u prahu i dodajte kesten pire te sve zajedno umutite u ujednačenu smjesu. Na najmanjoj brzini miksera miksajte šlag i smjesu s kestenom pa gotovu kremu premažite preko želea od višanja.

Ostavite preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.

Ujutro kolač pospite čokoladom u prahu, ili kakaom, a po želji ga možete preliti i ganacheom od čokolade.

Dobar tek!

Recept by: @okruglica79