Tijesto:

1 jaje

85 g šećera

120 g maslaca sobne temperature

1 žlica Sana bourbon vanilin šećera

4 g praška za pecivo

80 g Sana Black tahinia

170 g glatkog brašna

45 g oštrog brašna

Krema od limuna (lemon curd)

1 limun (neprskani)

1 naranča (neprskana)

150 g šećera

65 g maslaca

2 jaja

Za ukrašavanje:

50 g bijele čokolade i 2 žličice ulja

Postupak:

Pjenasto umutite jaje sa šećerom i maslacem. Dodajte vanilin šećer i black tahini pa umutite u jednoličnu smjesu.

Prosijte obje vrste brašna s praškom za pecivo i rukom umijesite tijesto. Tijesto je mekano pa ga stavite u prozirnu foliju i pustite da odstoji u zamrzivaču oko 15 minuta.

Kad ste tijesto izvadili iz zamrzivača napravite kuglice i stavljajte ih na lim za pečenje po 4 u jedan red (za ukupno 5 redova). U svaku kuglicu vrhom kuhače utisnite rupicu i proširite je prstom.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 13 minuta.

Kada izvadite keksiće vrhom kuhače ponovno udubite rupice jer keksići prilikom pečenja rastu.

Krema od limuna (lemon curd):

Naribajte korice limuna i naranče, a zatim iscijedite sok i procijedite.

Stavite sok, korice, šećer, malo razmućena jaja i maslac narezan na listiće u posudu koju postavite iznad veće posude s vodom. Voda ispod treba lagano ključati.

Zagrijavajte miješajući dok se šećer i maslac ne otope i smjesa ne ujednači.

Nastavite lagano kuhati oko 20 minuta stalno miješajući dok se ne zgusne.

Gotovu kremu procijedite da odstranite korice. Curd  ohladite u hladnjaku.

Savjet: Curd možete napraviti ranije, staviti u staklenku i čuvati u hladnjaku 2 do 3 tjedna.

Kada se keksići ohlade, napunite ih lemon curdom, a zatim otopite na pari bijelu čokoladu s malo ulja, i ukrasite ih po želji.

Recept by: @okruglica79