Za bijele tahini praline:

1/2 šalice Sana Tahinia classic

3 žlica kakao maslaca

1 žlica kokosovog ulja

50 ml Sana preljeva od datulje 

1 Sana mahuna vanilije bourbon Madagaskar  ili 1 1/2 čajna žličica vanilije u prahu

1/8 čajna žličica soli

Za crunchy varijantu bijelih pralina dodajte sitno sjeckani sušeni dud.

Za crne praline umjesto Tahinia classic koristite Sana black tahini. Ukrasite ih Sana ružinim laticama.

1. Započnite tako da pripremite svoj “mise en place”, odnosno, sve sastojke u točnim količinama u odvojenim zdjelicama prema receptu. 

2. Otopite kakao maslac i ulje na pari ili u mikrovalnoj (za brzu varijantu), a ostali sastojci neka budu sobne temperature. 

3. Sve pripremljene sastojke prebacite u zdjelu i dobro miješajte dok se ne sjedine u sjajnu i glatku smjesu. 

4. Obavezno probajte i doradite začinima po želji. 

5. Takvu smjesu jednostavno prelijte u silikonske modlice ili silikonske kalupe za led (u nedostatku drugih) te stavite u zamrzivač na par sati i budite strpljivi. ?

6. Vrijeme za degustaciju je stiglo! Oprezno s kolicinama ? i uživajte zdravo!

Recept by: Ivana Rukavina