Tartar od cikle, hummus sa sezamom, guacamole, tartar od kozica,prah od maslina

Sastojci:

Cikla 0,10 kg

Sana Hummus classic  0,08 kg

Sana Guacamole 0,08 kg

Svježe jadranske kozice 0,07 kg

Prah od crnih maslina  0,04 kg

Limun 0,1 kg

Maslinovo ulje 0,03 l

Sol, papar

Priprema:

Ciklu narežemo na sitne kockice te mariniramo u limunovom soku sa malo maslinovog ulja i papar, sol. Pustimo da malo odstoji u hladnjaku,

Očišćene repove kozica nakapamo sa uljem od peršina, dodamo par kapi konjaka, sok od limuna i blago popaprimo.

Ciklu prosušimo na papirnatom ubrusu, te slažemo na dno u okrugli prsten (kalup), na ciklu dodajemo hummus, iznad hummusa guacamole te na vrhu tartar od kozica.

Na vrh posipamo prah od crnih maslina, koje smo dobili sušenjem cijelih maslina u dehidratoru 24 sata na 45 stupnjeva, te nakon što su se ohladile, sameljemo u blenderu.

BY: chef Damir Tomaš