Tartar od cikle, hummus sa sezamom, guacamole, tartar od kozica,prah od maslina
Sastojci:
Cikla 0,10 kg
Sana Hummus classic 0,08 kg
Sana Guacamole 0,08 kg
Svježe jadranske kozice 0,07 kg
Prah od crnih maslina 0,04 kg
Limun 0,1 kg
Maslinovo ulje 0,03 l
Sol, papar
Priprema:
Ciklu narežemo na sitne kockice te mariniramo u limunovom soku sa malo maslinovog ulja i papar, sol. Pustimo da malo odstoji u hladnjaku,
Očišćene repove kozica nakapamo sa uljem od peršina, dodamo par kapi konjaka, sok od limuna i blago popaprimo.
Ciklu prosušimo na papirnatom ubrusu, te slažemo na dno u okrugli prsten (kalup), na ciklu dodajemo hummus, iznad hummusa guacamole te na vrhu tartar od kozica.
Na vrh posipamo prah od crnih maslina, koje smo dobili sušenjem cijelih maslina u dehidratoru 24 sata na 45 stupnjeva, te nakon što su se ohladile, sameljemo u blenderu.
BY: chef Damir Tomaš