TIJESTO ZA TORTILJE

Sastojci:

360g običnog brašna,

230ml vruće vode,

2 žličice biljnog ulja.

Priprema:

  1. Stavite brašno u toplu zdjelu. Ulijte vruću vodu, miješajte s kineskim štapićima ili vilicom dok se tijesto ne formira u male grudice i dok se voda ne upije. Krenite mijesiti smjesu u mekano tijesto. Ostavite da se odmori na 30 minuta na sobnoj temperaturi. 
  2. Nakon što se tijesto odmorilo, mijesite ponovno tijesto na radnoj površini. Zatim ga rasijecite na 4 jednaka dijela. Svaki dio razvucite u obliku valjka i ponovno podijelite svaki dio na 4 dijela.
  3. Svaki dio izravnajte u obliku malog okruglog diska. Vrh svakog diska premažite s malo ulja i stavite na vrh drugog diska. S valjkom izvaljajte ta 2 diska u obliku kruga od 18 cm. Prije no što izvaljate tortilje pospite površinu brašnom.
  4. Zagrijte tavu na srednju temperaturu i stavite tortilju u tavu. Kada primijetite pojavljivanje zračnih mjehurića preokrenite tortilju i pecite na drugoj strani.
  5. Prebacite pečene tortilje na tanjur i prekrijte kuhinjskom krpom kako bi bile mekane.

Tortilje premažemo Sana Tahini pastom uz dodatak chillija, te malo tostiramo na suhoj tavi, kad se prohlade premazujemo debljim slojem Sana Hummusa classic te na njega slažemo štapiće svježe mrkve, crvene paprike, svježih krastavaca i avokada kojeg smo malo marinirali u limunovom soku. Serviramo uz hladni umak od krem sira i vrhnja, i ulja od peršina.

BY: chef Damir Tomaš