NORMATIV ZA ČETIRI OSOBE:

Orzo 200g

1 litra povrtnog temeljca

1 buća

1 mrkva

1 poriluk

maslac 60g

grana padano 60g

Sol, papar, sana bućino ulje, 1 dcl bijelog vina, sana kečap od cikle, sana krema od sezama i slanutka s dodatkom bućinih sjemenki (2 žlice).

POSTUPAK PRIPREME:

1. Očistimo povrće te ga dinstamo po tvrdoći, a buću prethodno zapečemo na 200º C 20 minuta. Orzo potopimo par sati prokuhamo 15min isperemo i dodamo u povrće

2.  Pirjamo kao rižoto uz lagano dolijevanje vina i temeljca začinimo sa soli paprom, možemo dodati i  pola žličice sana tahini sezamove paste ako želimo da je ljuče.

3. Na kraju montekatiramo sa maslacem, sana bućinim uljem, te grana padanom, dekoriramo sa sana kečapom od cikle što će jelo obogatit okusom i izgledom, po želji dekoriramo klicama ili cviječem.

Chef: Toni Mijić