Sastojci za biskvit:

3 jaja

1 žlica tople vode

3 žlice šećera

3 žlice glatkog brašna

1 žlica kakao praha

1 žlica škrobnog brašna

Sastojci za kremu:

500 g svježeg sira

100 g šećera

120 g Sana Magic s marelicom i mliječnom čokoladom

sok 1 limuna

6 listića želatine + 100 ml soka od marelice

200 ml vrhnja za šlag

Preljev:

Prozirni preljev za torte pripremljen prema uputama s pakiranja u soku od marelice.

Postupak:

Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom i vodom. Dodajte prosijano brašno, škrobno brašno i kakao prah pa zajedno umutite.

Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka te ga lagano umiješajte u smjesu.

Pecite u kalupu promjera 24 cm premazanim maslacem i posutim oštrim brašnom, u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 10-ak minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.

Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu i oko nje stavite obruč. Ostaviti da se ohladi.

Za kremu pjenasto umutite sir, šećer i sok od limuna. Želatinu, prema uputama na pakiranju prvo namočite u hladnoj vodi 5 minuta, a zatim je ocijedite i otopite lagano zagrijavajući sok od marelice.

Oduzmite 2 pune žlice smjese sa sirom i umiješajte u želatinu sa sokom. Ostavite da se počne stvrdnjavati.

Za to vrijeme umutite šlag i Magic narežite na male komadiće.

Kada se smjesa sa želatinom počela stvrdnjavati, mikserom je umutite s ostatkom smjese i šlagom, a onda lagano umiješajte komadiće Magica u smjesu.

Kremu premažite preko kore i ostavite u hladnjaku da se stisne nekoliko sati (oko 4).

Pripremite preljev i prelijte ga preko stisnute kreme. Ostaviti u hladnjaku preko noći.

Skinite obruč, ukrasite Magicom, marelicama ili po želji i uživajte!

Recept by: @okruglica79