Sastojci za biskvit:
3 jaja
1 žlica tople vode
3 žlice šećera
3 žlice glatkog brašna
1 žlica kakao praha
1 žlica škrobnog brašna
Sastojci za kremu:
500 g svježeg sira
100 g šećera
120 g Sana Magic s marelicom i mliječnom čokoladom
sok 1 limuna
6 listića želatine + 100 ml soka od marelice
200 ml vrhnja za šlag
Preljev:
Prozirni preljev za torte pripremljen prema uputama s pakiranja u soku od marelice.
Postupak:
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom i vodom. Dodajte prosijano brašno, škrobno brašno i kakao prah pa zajedno umutite.
Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka te ga lagano umiješajte u smjesu.
Pecite u kalupu promjera 24 cm premazanim maslacem i posutim oštrim brašnom, u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C 10-ak minuta. Provjerite čačkalicom je li biskvit pečen.
Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na tanjur na kojem ćete poslužiti tortu i oko nje stavite obruč. Ostaviti da se ohladi.
Za kremu pjenasto umutite sir, šećer i sok od limuna. Želatinu, prema uputama na pakiranju prvo namočite u hladnoj vodi 5 minuta, a zatim je ocijedite i otopite lagano zagrijavajući sok od marelice.
Oduzmite 2 pune žlice smjese sa sirom i umiješajte u želatinu sa sokom. Ostavite da se počne stvrdnjavati.
Za to vrijeme umutite šlag i Magic narežite na male komadiće.
Kada se smjesa sa želatinom počela stvrdnjavati, mikserom je umutite s ostatkom smjese i šlagom, a onda lagano umiješajte komadiće Magica u smjesu.
Kremu premažite preko kore i ostavite u hladnjaku da se stisne nekoliko sati (oko 4).
Pripremite preljev i prelijte ga preko stisnute kreme. Ostaviti u hladnjaku preko noći.
Skinite obruč, ukrasite Magicom, marelicama ili po želji i uživajte!
Recept by: @okruglica79