Sastojci:
- 1 šalica (250 ml) crne beluga leće
- 2 i pol šalice vode
- 1 šalica bundeve narezane na kockice
- šaka miješane salate
- 2 žlice sjemenki bundeve
- pola glavice ljubičastog luka (ja sam koristila ukiseljeni)
- 2 žlice Sana delikatese Tahini Black (tahini od crnog sezama)
- 1 žlica senfa
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žlica sirupa agave
- 2 žlice vode
- sol, papar i začini za buču po želji (curry prah, timijan, dimljena paprika i sl.)
Postupak:
Leću kuhajte u vodi i dodajte prstohvat soli. Ostavite da se kuha dok ne postane mekana (otprilike 20 min).
Bundevu narežite na kockice i začinite žličicom dimljene paprike, curry praha i malo timijana. Stavite na pleh za pečenje i pecite na temperaturi od 200 C 15 min ili dok ne dobije koricu.
Napravite preljev za salatu tako da u posudicu stavite Tahini Black, senf, limunov sok, sirup agave i vodu. Sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ljubičasti luk i salatu narežite na manje komade.
ada je leća kuhana procijedite vodu ako je ostala i dodajte preljev, pečenu bundevu, luk i salatu. Sve zajedno izmiješajte i posipajte bučinim sjemenkama.
Dobar tek i #uživajzdravo !
Savjet: možete koristiti i tahini pastu od bijelog sezama
Recept by: @vinka_tresic