Sastojci:
250 g očišćenih i zamrznutih kozica
1 tikvica
60 ml bijelog vina
2 žlice maslinovog ulja
2 česna češnjaka
200 g Sana Thai salsa (1 pakiranje)
sol i papar
tjestenina (špagete ili po želi)
Postupak:
Odmrznite kozice i ocijedite višak tekućine. Tikvicu narežite na kockice i posolite.
U posebnom loncu pustite da voda zavri i u njima skuhajte tjesteninu.
U woku ili wok tavi zagrijte maslinovo ulje i na njega stavite protisnuti češnjak. Kada zamiriše dodajte kozice i tikvice te pustite da se lagano zapeku. Zatim dodajte vino, poklopite i neka krčkaju 10-ak minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
Nakon toga umiješajte Thai salsu i pustite da se smjesa ujednači.
Umiješajte tjesteninu i poslužite.
Uživaj zdravo!
Recept by: @okruglica79