Sastojci:
500 g Sana kesten pire 100%
50 g omekšalog maslaca
150 g čokolade sa 70% kakaa
50 g čokolade s 54% kakaa
1 žlica Sana Burbon vanilin šećera
2 žlice ruma
175 ml vrhnja za šlag (zaslađenog po želji)
Kesten pire i maslac dobro umutite. Dodajte rum i burbon vanilin šećer. Obje vrste
čokolade otopite na pari, pustite da se malo ohlade i umiješajte u smjesu.
Zatim čvrsto umutite vrhnje za šlag pa ga lagano (najmanjom brzinom miksera)
umiješajte u smjesu.
Smjesu ulijte u kalup dimenzije 11×26 cm koji ste obložili prijanjajućom folijom.
Smjesu dobro utisnite da ostane kompaktna, omotajte i s gornje strane pa stavite u
hladnjak preko noći.
Savjet:
Kako bi terina lijepo izgledala prilikom serviranja izvadite je iz hladnjaka desetak
minuta prije te režite vrućim nožem.
Poslužite uz kiselkasto voće i uživajte!
Recept by: @Okruglica79