150 g Cheddar sira
2 jaja
120 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice Sana Hummus classic
Katine krušne mrvice
1 jaje za paniranje
sol i papar
pola žličice Sana Curry Madras
ulje za prženje

Jaja dobro razmutite pjenjačom pa im dodajte curry, sol i papar. Brašno prosijte s praškom za pecivo u jaja. Dodajte sir i Sana Hummus classic. Umijesite glatko tijesto. Ako vam je potrebno dodatne tekućine, slobodno dodajte malo mlijeka. Formirajte kuglice i ostavite ih u hladnjaku minimalno 30 minuta. Jaje za paniranje razmutite (po želji mu dodajte neko začinsko bilje) i panirajte kuglice tako da ih prvo uvaljate u jaja, a potom u Katine gluten free krušne mrvice. Ulje koje podnosi veće temperature dobro zagrijte i u njemu pržite kuglice dok ne postanu zlatno smeđe boje. Poslužite s limunom.

Photo by: @katinkruhbezglutena