Sastojci:
(za 24 keksića, promjera oko 6 cm)
2 jaja
200 g šećera
200 g maslaca sobne temperature
50 g mascarponea
1 žlica Sana bourbon vanilin šećera
pola žličice praška za pecivo
pola žličice soli
320 g glatkog brašna
po potrebi oštrog brašna
60 g Sana Tahini „BLACK“, paste od crnog sezama
Postupak:
Pjenasto umutite jaja, šećer i bourbon vanilin šećer pa dodajte omekšali maslac i mascarpone pa sve dobro izmiješajte. Prosijte glatko brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela (dvije štruce). Jednu štrucu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Drugoj štruci dodajte 60 g Tahinia „BLACK“, umijesite tijesto i ako je potrebno dodajte malo oštrog brašna (cca 20-ak grama). I tu štrucu umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 30 minuta.
Nakon 30 minuta izvadite žutu smjesu iz hladnjaka. Uzmite vrećicu zapremnine 3 l i u nju staviti tijesto te ga uz pomoć valjka razvaljajte na dimenzije 25 x 25 cm.
Isto učinite i sa crnim tijestom pa oba tijesta stavite u hladnjak na barem sat vremena.
Nakon sat vremena nožem odvojite gornju stranu žutog tijesta i donju stranu crnog tijesta (ili obrnuto) te uz pomoć vrećice savijte u roladu. Premjestite roladu na plastičnu foliju te dobro zarolajte. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.
Kad se tijesto ohladi oštrim nožem režite keksiće debljine 5-7 mm i stavljajte u lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Ostavite cca 2,5 cm razmaka između keksića jer će se tijekom pečenja raširiti.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C 10 minuta. Izvadite lim iz pećnice te premjestite keksiće na rešetku i pustite da se ohlade.
Recept by: @okruglica79