Sastojci:

(za 24 keksića, promjera oko 6 cm)

2 jaja

200 g šećera

200 g maslaca sobne temperature

50 g mascarponea

1 žlica Sana bourbon vanilin šećera

pola žličice praška za pecivo

pola žličice soli

320 g glatkog brašna

po potrebi oštrog brašna

60 g Sana Tahini „BLACK“, paste od crnog sezama

Postupak:

Pjenasto umutite jaja, šećer i bourbon vanilin šećer pa dodajte omekšali maslac i mascarpone pa sve dobro izmiješajte. Prosijte glatko brašno i prašak za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela (dvije štruce). Jednu štrucu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.

Drugoj štruci dodajte 60 g Tahinia „BLACK“, umijesite tijesto i ako je potrebno dodajte malo oštrog brašna (cca 20-ak grama). I tu štrucu umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 30 minuta.

Nakon 30 minuta izvadite žutu smjesu iz hladnjaka. Uzmite vrećicu zapremnine 3 l i u nju staviti tijesto te ga uz pomoć valjka razvaljajte na dimenzije 25 x 25 cm.

Isto učinite i sa crnim tijestom pa oba tijesta stavite u hladnjak na barem sat vremena.

Nakon sat vremena nožem odvojite gornju stranu žutog tijesta i donju stranu crnog tijesta (ili obrnuto) te uz pomoć vrećice savijte u roladu. Premjestite roladu na plastičnu foliju te dobro zarolajte. Stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći.

Kad se tijesto ohladi oštrim nožem režite keksiće debljine 5-7 mm i stavljajte u lim od pećnice obložen papirom za pečenje. Ostavite cca 2,5 cm razmaka između keksića jer će se tijekom pečenja raširiti.

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C 10 minuta. Izvadite lim iz pećnice te premjestite keksiće na rešetku i pustite da se ohlade.

Recept by: @okruglica79