Podloga:
30 dkg mljevenih petit keksa,
15 dkg otopljenog maslaca,
5 dkg mljevenih oraha,
2 žlice Nutelle sobne temperature (za zdraviju varijantu možete koristiti Sana preljev od sezama i tamne čokolade)
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Sastojke dobro izmiješajte i dobro utisnite u kalup.
Krema:
2 dl slatkog vrhnja,
25 dkg Sana kesten pirea 100%
1 žlica Sana Bourbon vanilin šećera
vrećica želatine,
2 žlice kakaa
Slatko vrhnje izmiksajte sa Bourbon vanilin šećerom, a želatinu pripremite po uputstvu na vrećici. Jednu žlicu slatkog vrhnja dodajte u želatinu i dobro izmiješajte. Odmrznuti kesten pire dodajte u slatko vrhnje, miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, dodajte kakao i na kraju želatinu. Istresite na podlogu, poravnajte i stavite na hlađenje.
Ganache:
2dl slatkog vrhnja,
20dkg čokolade za kuhanje
Rastopite na vatri (pazite da ne zakuha) i kada se rashladi, prelite preko kreme.
Recept by: Sanda Ćosić, @sandy_taste