Podloga:

30 dkg mljevenih petit keksa,

15 dkg otopljenog maslaca,

5 dkg mljevenih oraha,  

2 žlice Nutelle sobne temperature (za zdraviju varijantu možete koristiti Sana preljev od sezama i tamne čokolade)

Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Sastojke dobro izmiješajte i dobro utisnite u kalup. 

Krema:

2 dl slatkog vrhnja,

25 dkg Sana kesten pirea 100%

1 žlica Sana Bourbon vanilin šećera

vrećica želatine,

2 žlice kakaa

Slatko vrhnje izmiksajte sa Bourbon vanilin šećerom, a želatinu pripremite po uputstvu na vrećici. Jednu žlicu slatkog vrhnja dodajte u želatinu i dobro izmiješajte. Odmrznuti kesten pire dodajte u slatko vrhnje, miksajte dok ne dobijete glatku smjesu, dodajte kakao i na kraju želatinu. Istresite na podlogu, poravnajte i stavite na hlađenje. 

Ganache:

2dl slatkog vrhnja,

20dkg čokolade za kuhanje

Rastopite na vatri (pazite da ne zakuha) i kada se rashladi, prelite preko kreme. 

Recept by: Sanda Ćosić, @sandy_taste