Biskvit od lješnjaka:
-5 jaja
-5 žlica mljevenih lješnjaka
-3 žlice stevije ( kristal )
-1 žlica ruma
Za natopiti biskvit:
-4 žlice bademovog mlijeka
Krema:
-0,4 l slatkog vrhnja
-250 g Sana kesten pire 100%
-žlica ruma
– 2 žlice stevije u prahu
– 1 žlica Sana Bourbon vanilin šećera
-10 grama želatine fix
Za dekoraciju:
– 5 žlica šumskog voća
Priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, u žumanjke dodajte steviju te miksajte dok ne dobijete pjenastu homogenu smjesu. U smjesu dodajte mljevene lješnjake i rum te umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijelite na 2 dijela. Na pek papiru oblikujte po dvije kružnice pomoću obruča (obruč kalupa za tortu promjera 20 cm) oblikujte smjesu.
Pecite oko 30-tak min na 175 °C.
Za to vrijeme pripremite kremu od kestena. U tučeno slatko vrhnje dodajte kesten pire koji ste prethodno razmrvili, steviju, Bourbon vanilin šećer, rum i 10 grama želatine fix. Kremu namažite na ohlađeni biskvit koji ste prethodno natopili bademovim mlijekom i dekorirajte po želji.
Recept by: @zdravi_recepti_fit