Biskvit od lješnjaka:

-5 jaja

-5 žlica mljevenih lješnjaka

-3 žlice stevije ( kristal )

-1 žlica ruma

Za natopiti biskvit:

-4 žlice bademovog mlijeka

Krema:

-0,4 l slatkog vrhnja

-250 g Sana kesten pire 100%

-žlica ruma

– 2 žlice stevije u prahu 

– 1 žlica Sana Bourbon vanilin šećera

-10 grama želatine fix

Za dekoraciju:

– 5 žlica šumskog voća

Priprema: 

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, u žumanjke dodajte steviju te miksajte dok ne dobijete pjenastu homogenu smjesu. U smjesu dodajte mljevene lješnjake i rum te umiješajte snijeg od bjelanjaka. 

Smjesu podijelite na 2 dijela. Na pek papiru oblikujte po dvije kružnice pomoću obruča (obruč kalupa za tortu promjera 20 cm)  oblikujte smjesu. 

Pecite oko 30-tak min na 175 °C. 

Za to vrijeme pripremite kremu od kestena. U tučeno slatko vrhnje dodajte kesten pire koji ste prethodno razmrvili, steviju, Bourbon vanilin šećer, rum i 10 grama želatine fix. Kremu namažite na ohlađeni biskvit koji ste prethodno natopili bademovim mlijekom i dekorirajte po želji.

Recept by: @zdravi_recepti_fit