Jedan od najljepših mirisa u kuhinji je svakako miris svježe pečenog kruha iz pećnice. Još je bolje ako se u kruh doda malo maslinovog ulja, češnjaka te mix mediteranskog začinskog bilja. Ovaj recept sam upotpunila sa još jednim sastojkom Sana tahini pastom – mediteran. Okus mu je jednostavno božanstven J
Sastojci :
450g pirovog bijelog brašna
50g integralnog brašna
1 vrećica (7g) instant kvasca
1 žlica meda
1 jaje
1 žličica soli
0,5 dl Sana maslinovog ulja s bosiljkom
3 dl mlijeka
Premaz:
40g Sana Tahini mediteran sezamove paste
2 češnja češnjaka/ 1 žličica Sana sjeckanog češnjaka, liofiliziranog
1/2 žličice Sana mediteranski mix, mješavina začina (može i svježe začinsko bilje)
Priprema:
U manjoj posudici izmiješajte kvasac, šećer i toplo mlijeko. Posudicu stavite na toplom mjesto 10 – 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao. U posebnu zdjelu ubacite sve suhe sastojke. Pripremljeni kvasac pomiješajte sa jajetom te dodajte u suhu smjesu i umijesite tijesto. Tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom minimalno 45 minuta kako bi tijesto naraslo.
Tijesto prebacite na pobrašnjelu podlogu, razvaljajte ga u obliku pravokutnika, a zatim tijesto premažite sa Sana tahinijem, sjeckanim češnjakom, te posipajte Sana mediteranskim mix-om. Napunjeno tijesto zarolajte u obliku rolade te ga narežite po dužini, nije ga potrebno rezati od početka, bolje započnite s rezanjem otprilike 10 cm od gornjeg dijela tijesta radi lakšeg pletenja. Tijesto upletite u obliku štruce. Stisnite rubove te prebacite u kalup za pečenje.
Pripremljeno tijesto ostavite na sobnoj temperaturi još 20 minuta, a zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 30-40 minuta, pred kraj pečenja pojačajte pećnicu na 200°c tako da kruh porumeni.
Recept by:@Mmmikser