Jedan od najljepših mirisa u kuhinji je svakako miris svježe pečenog kruha iz pećnice. Još je bolje ako se u kruh doda malo maslinovog ulja,  češnjaka te mix mediteranskog začinskog bilja. Ovaj recept sam upotpunila sa još jednim sastojkom Sana tahini pastom – mediteran. Okus mu je jednostavno božanstven J

Sastojci :

450g pirovog bijelog brašna

50g integralnog brašna

1 vrećica (7g) instant kvasca

1 žlica meda

1 jaje

1 žličica soli

0,5 dl  Sana maslinovog ulja s bosiljkom

3 dl mlijeka

Premaz:

40g Sana Tahini mediteran sezamove paste

2 češnja češnjaka/ 1 žličica Sana sjeckanog češnjaka, liofiliziranog

1/2 žličice Sana mediteranski mix, mješavina začina (može i svježe začinsko bilje)

Priprema:

U manjoj posudici izmiješajte kvasac, šećer i toplo mlijeko. Posudicu stavite na toplom mjesto 10 – 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao. U posebnu zdjelu ubacite sve suhe sastojke. Pripremljeni kvasac  pomiješajte sa jajetom te dodajte u suhu smjesu i umijesite tijesto. Tijesto pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom minimalno 45 minuta kako bi tijesto naraslo.

Tijesto prebacite na pobrašnjelu podlogu,  razvaljajte ga u obliku pravokutnika, a zatim tijesto premažite sa Sana tahinijem, sjeckanim češnjakom, te posipajte Sana mediteranskim mix-om. Napunjeno tijesto zarolajte u obliku rolade  te ga narežite po dužini, nije ga potrebno rezati od početka, bolje započnite s rezanjem otprilike 10 cm od gornjeg dijela tijesta radi lakšeg pletenja. Tijesto upletite u obliku štruce. Stisnite rubove te prebacite u kalup za pečenje.  

Pripremljeno tijesto ostavite na sobnoj temperaturi još 20 minuta, a zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 180°c oko 30-40 minuta, pred kraj pečenja pojačajte pećnicu na 200°c tako da kruh porumeni.

Recept by:@Mmmikser