O’ KAROTE
BISKVIT:
380g maslinovo ulje
300g šećer
80g smeđi šećer
6 jaja
70g grožđice
70g pekan orah
260g brašno
10g prašak za pecivo
10g cimet
5g soda
315g pekan orah
Postupak:
U posudu stavite maslinovo ulje i oba šećera. Miksajte srednjom brzinom. U posudu s uljem i
šećerom dodajte postepeno 3 jaja i nastavite miksati. Brašno, prašak za pecivo, cimet i sodu
stavite u drugu posudu i promiješajte. Sitno naribanoj mrkvi i polovicu suhih sastojaka dodajte
prethodnu smjesu i sjedinite. U sjeckalicu ili multipraktik stavite drugu polovicu suhih
sastojaka, grožđice i pekan orahe i izblendajte do veličine sitnih zobenih pahuljica. Zajedno s
drugom polovicom jaja dodajte prethodnoj smjesi i sjedinite. Smjesu stavite u pleh obloženim
papirom za pečenje. Pecite na 160°C 30tak minuta ili dok čačkalica ne izađe suha.
TUČENI GANACHE OD CIMETA:
135g vrhnje 1
50g med
3g cimet
180g bijela čokolada
350g vrhnje 2
Postupak:
Otopite bijelu čokoladu na pari. U lončiću ugrijte vrhnje 1, med i cimet. Vruće vrhnje s
cimetom i medom dodajte u čokoladu i izblendajte stalnim mikserom. Dodati hladno vrhnje 2 i
nastavite blendati. Sjajna krema će biti tekuća. Direktno je prekrite folijom da ne nastane korica i stavite u frižider preko noći. Sutradan kremu izradite običnim ručnim mikserom i
istisnite slastičarskom vrećicom na biskvit.
Recept by: @pavic_luka