O’ KAROTE 

BISKVIT:

380g maslinovo ulje

300g šećer 

80g smeđi šećer 

6 jaja

70g grožđice

70g pekan orah 

260g brašno 

10g prašak za pecivo 

10g cimet 

5g soda 

315g pekan orah

Postupak:

U posudu stavite maslinovo ulje i oba šećera. Miksajte srednjom brzinom. U posudu s uljem i 

šećerom dodajte postepeno 3 jaja i nastavite miksati. Brašno, prašak za pecivo, cimet i sodu 

stavite u drugu posudu i promiješajte. Sitno naribanoj mrkvi i polovicu suhih sastojaka dodajte

prethodnu smjesu i sjedinite. U sjeckalicu ili multipraktik stavite drugu polovicu suhih 

sastojaka, grožđice i pekan orahe i izblendajte do veličine sitnih zobenih pahuljica. Zajedno s 

drugom polovicom jaja dodajte prethodnoj smjesi i sjedinite. Smjesu stavite u pleh obloženim 

papirom za pečenje. Pecite na 160°C 30tak minuta ili dok čačkalica ne izađe suha. 

TUČENI GANACHE OD CIMETA:

135g vrhnje 1

50g med 

3g cimet 

180g bijela čokolada

350g vrhnje 2

Postupak: 

Otopite bijelu čokoladu na pari. U lončiću ugrijte vrhnje 1, med i cimet. Vruće vrhnje s 

cimetom i medom dodajte u čokoladu i izblendajte stalnim mikserom. Dodati hladno vrhnje 2 i 

nastavite blendati. Sjajna krema će biti tekuća. Direktno je prekrite folijom da ne nastane korica i stavite u frižider preko noći. Sutradan kremu izradite običnim ručnim mikserom i 

istisnite slastičarskom vrećicom na biskvit.

Recept by: @pavic­_luka