Sastojci:

Za tamni dio:

250 g mljevenog keksa

100 g mljevenih oraha

100 g šećera

1 žlica kakao praha

100 g otopljene čokolade

10 žlica kuhane kave

4 žlice ruma

Za svijetli dio

250 g kesten pirea

120 g šećera u prahu

50 g omekšalog maslaca

2 žlice ruma

Tamni dio:

Pripremite sastojke i umiješajte ih u jednoličnu smjesu. Smjesu podijelite na dva dijela i svaki dio stavite u vrećicu za zamrzavanje te ih prstima i valjkom za tijesto razvite na veličinu 25 x 20 cm.

Svijetli dio:

Umutite sve sastojke, podijelite ih na dva dijela.

Prerežite gornji dio vrećice pa na gornju tamnu stranu premažite polovinu svijetle smjese.

Uvite u roladu.

Umotajte u prozirnu foliju i ostavite ju u hladnjaku preko noći.

Možete je nakon sat vremena izvaditi iz folije i ostaviti otvorenu u hladnjaku da se suši.

Režite na šnite debljine 7-8mm.

Dobar tek.

Recept by: @okruglica79