Sastojci:
Za tamni dio:
250 g mljevenog keksa
100 g mljevenih oraha
100 g šećera
1 žlica kakao praha
100 g otopljene čokolade
10 žlica kuhane kave
4 žlice ruma
Za svijetli dio
250 g kesten pirea
120 g šećera u prahu
50 g omekšalog maslaca
2 žlice ruma
Tamni dio:
Pripremite sastojke i umiješajte ih u jednoličnu smjesu. Smjesu podijelite na dva dijela i svaki dio stavite u vrećicu za zamrzavanje te ih prstima i valjkom za tijesto razvite na veličinu 25 x 20 cm.
Svijetli dio:
Umutite sve sastojke, podijelite ih na dva dijela.
Prerežite gornji dio vrećice pa na gornju tamnu stranu premažite polovinu svijetle smjese.
Uvite u roladu.
Umotajte u prozirnu foliju i ostavite ju u hladnjaku preko noći.
Možete je nakon sat vremena izvaditi iz folije i ostaviti otvorenu u hladnjaku da se suši.
Režite na šnite debljine 7-8mm.
Dobar tek.
Recept by: @okruglica79