- 190g crvene leće, namočene
- 240-300ml vode (ovisno o vrsti crvene leće)
- 1 čžl liofiliziranog Sana češnjaka
- 2 ŽL tapioka škroba
- 1 čžl soli
- 1 čžl kumina
- *začini po želji (curry, garam masala…)
- Sve sastojke stavite u blender i blendajte do glatke teksture.
- Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednjoj temperaturi. Površinu tave premažite uljem (višak obrišite).
- Željenu količinu smjese izlijte na tavu i razmažite po površini.
- Pecite 2min na jednoj strani, gornja strana će se vidno sušiti i stvoriti mjehuriće. Zatim okrenite i pecite još min na drugoj strani.
- Napuniti Sana chilli hummusom, Sana guacamoleom, Sana prženim dimljenim tofuom, trakicama krastavca, rikole i Sana Power mixa te zarolajte kao tortillu.
MARINIRANI DIMLJENI TOFU
- 200g svježeg ili dimljenog tofua
- 60ml soja umaka
- 2 ŽL Sana sirupa od datulja
- 1 čžl Sana dimljene paprike superiore
- ½ čžl luka u prahu
- ½ čžl Sana liofiliziranog češnjaka (zdrobiti u prah)
- kukuruzni škrob
- Tofu narežite na trakice jednake duljine.
- Marinadu zamiješajte posebno pa prelijte preko tofua. Marinirajte minimalno 2h.
- Prije prženja, marinirani tofu uvaljajte u škrob.
- Pržite na vrućem ulju sa svih strana dok ne postane hrskav.
Recept by: Ivana Rukavina