• 190g crvene leće, namočene
  • 240-300ml vode (ovisno o vrsti crvene leće)
  • 1 čžl liofiliziranog Sana češnjaka
  • 2 ŽL tapioka škroba
  • 1 čžl soli
  • 1 čžl kumina
  • *začini po želji (curry, garam masala…)
  1. Sve sastojke stavite u blender i blendajte do glatke teksture.
  2. Zagrijte neprijanjajuću tavu na srednjoj temperaturi. Površinu tave premažite uljem (višak obrišite).
  3. Željenu količinu smjese izlijte na tavu i razmažite po površini.
  4. Pecite 2min na jednoj strani, gornja strana će se vidno sušiti i stvoriti mjehuriće. Zatim okrenite i pecite još min na drugoj strani.
  5. Napuniti Sana chilli hummusom, Sana guacamoleom, Sana prženim dimljenim tofuom, trakicama krastavca, rikole i Sana Power mixa te zarolajte kao tortillu.

MARINIRANI DIMLJENI TOFU

  • 200g svježeg ili dimljenog tofua
  • 60ml soja umaka
  • 2 ŽL Sana sirupa od datulja
  • 1 čžl Sana dimljene paprike superiore
  • ½ čžl luka u prahu
  • ½ čžl Sana liofiliziranog češnjaka (zdrobiti u prah)
  • kukuruzni škrob
  1. Tofu narežite na trakice jednake duljine.
  2. Marinadu zamiješajte posebno pa prelijte preko tofua. Marinirajte minimalno 2h.
  3. Prije prženja, marinirani tofu uvaljajte u škrob.
  4. Pržite na vrućem ulju sa svih strana dok ne postane hrskav.

Recept by: Ivana Rukavina