Sastojci:

·        200 g  svježeg  tofua

·        1 manji luk

·        1 mladi luk

·        5 cherry rajčica

·        pola avokada

·        2 žlice maslinovog ulja

·        1 žlica prehrambenog kvasca

·        1 žlica curry praha 

·        1 žličica kurkume u prahu

·        prstohvat soli i papra

·        za dekoraciju: Alfa Alfa klice 

Postupak:

Tofu ocijedite i razmrvite na što sitnije komadiće.  U posudu u koju ste razmrvili tofu dodajte: kvasac, curry, kurkumu te prstohvat soli i papra. Dobro pomiješajte sve sastojke.

Luk sitno nasjeckajte  te pirjajte na zagrijanoj tavi s malo maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte tofu i pirjajte otprilike 5-10 minuta (dok tofu ne dobije boju).

Na kraju dodajte narezani mladi luk i cherry rajčice te servirajte na kriški kruha te na vrh stavite avokado i klice.

Uživajte zdravo!

Napomena: u slučaju da želite da vaša kajgana od tofua ima okus kao kajgana od jaja dodajte malo 

crne soli tzv. Kala Namak koja ima karakterističan sumporasti miris koji podsjeća na tvrdo kuhana jaja

Recept by: @veganica.hr